Jesienny przewodnik kulinarny NFZ

Jesienny przewodnik kulinarny NFZ

Data publikacji

Narodowy Fundusz Zdrowia przygotował nową jesienną edycję e-booka z inspirującymi przepisami.

W najnowszym przewodniku można znaleźć 25 przepisów, w których wykorzystywane są sezonowe owoce i warzywa. To propozycja dla każdego, kto chce się zdrowo odżywiać i zmienić swoje nawyki żywieniowe na zdrowsze.

Dania w e-booku są proste w przygotowaniu. Można w nim znaleźć praktyczne informacje np. o czasie potrzebnym do przygotowania posiłków i ich kaloryczności. Posiłki od NFZ doskonale nadają się na niedzielny obiad, czy codzienną przekąskę lub danie do pracy.

Wszystkie przepisy opracowali dietetycy.

W e-booku znajdują się przepisy na:
•    zdrowe śniadania z wykorzystaniem dyni, śliwek czy jabłek;
•    apetyczne przekąski;
•    rozgrzewające zupy;
•    sycące obiady;
•    sałatki pełne kolorowych, sezonowych warzyw.

Wszystkie przepisy są zbilansowane, dostarczają wielu witamin, składników mineralnych i błonnika. Co więcej, zawierają aromatyczne przyprawy, które pozwalają ograniczyć sól.

Jesienny e-book dostępny tutaj.

Źródło: https://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-centrali/talerz-pelen-zdrowia-na-jesien-inspirujace-przepisy-od-nfz,8495.html
Grafika: https://pixabay.com/

 


Adres źródłowy: https://infosenior.rops.torun.pl/aktualnosc/jesienny-przewodnik-kulinarny-nfz

Załączniki
  • [0] https://infosenior.rops.torun.pl/sites/default/files/styles/content_image/public/obrazek/2023-10/autumn-3614833_1280.jpg?itok=f1RuJMsq